از خواص و خصوصیات نقره میتوان به نرمی و درخشندگی آن با خاصیت رسانایی الکتریکی و گرمایی بسیار بالا اشاره کرد. فلز نقره، سفید رنگ و بسیار جذاب میباشد که در طبیعت هم به صورت طبیعی و هم به صورت آلیاژ ترکیبی با طلا و فلزات دیگری نیز یافت میشود. نقره به دلیل خصوصیات فراوانی که دارد در بسیاری از صنایع کاربرد دارد.
فلز نقره در مجاورت با اکسیژن، آب، اسید و بسیاری از ترکیبات شیمیایی واکنش نمیدهد و تنها با گوگرد موجود در هوا ترکیب شده و تغییر رنگ میدهد به همین دلیل برای استفاده از فلز نقره در زیورآلات و بدلیجات زنانه و مردانه آن را آبکاری میکنند. بهترین نوع آبکاری نقره در صنعت جواهر سازی، آبکاری با رودیوم است که علاوه بر جلوگیری از تغییر رنگ نقره جات، باعث درخشندگی بیشتری میشود.
خواص نقره
از جمله خواص نقره می توان به خواص بهداشتی، ضد میکروبی در مبارزه با عفونت و کمک به پیشگیری از بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، بهبود زخم روی پوست، تنظیم حرارت داخلی بدن و تنظیم گردش خون و تپش قلب و ... اشاره نمود.
خاصیت تنظیم دما و جریان گردش خون
نقره می تواند به تنظیم حرارت داخلی بدن و گردش خون کمک کند، این موضوع در بسیاری از مطالعات به اثبات رسیده همچنین نقره می تواند سبب افزایش انرژی بدن انسان شود.
به همراه داشتن نقره سبب ایجاد تعادل در حالات روحی بدن و ثبات خلقی شود. بهبود گردش خون و به طور کلی تعادل درجه حرارت بدن، و کمک به حفظ نظافت و ایمنی از دیگر خواص طبیعی نقره به شمار می رود.
استفاده از عنصر نقره سبب حفظ حالت الاستیکی رگ های خونی بدن آدمی می شود، این موضوع نقش بسیار حائز اهمیت در درمان بیماری های استخوانی و همچنین مراقبت و ترمیم از پوست ایفا میکند.
نقره به دلیل خاصیت حفظ الاستیکی که به رگهای خونی می بخشد موجب کاهش درد در بدن انسان نیز می شود.